Kéz és lábápolás tippek

Előzzük meg a bőr és köröm gombákat

bőr és köröm gombákItt a strand szezon!

A szaunák, zuhanyzók, fürdőhelyek a bőrgombák, körömgombák forrásai lehetnek. Ezért vigyáznunk kell lábaink, körmeink egészségére. Ezen helyek használatakor mindig viseljünk papucsot. Esténként kenjük lábunkat hidratáló krémmel.

 

Körmök ápolása 1

kormok_apolasa Lakkozástól elsárgult körmök fehérítésére és körmeink megerősítésére. Citrom levet és sót keverjünk össze, ezzel dörzsöljük át körmeinket hagyjuk hatni 15-20 percig, majd mossuk le. Ismételjük meg hetente legalább egy alkalommal.

Lábszag, lábgombák megelőzése 2

labszag_labgomba A lábszag vagyis a lábgombák ellen legjobb amit tehetünk hogy kerüljük a műszálas zoknikat és jól szellőző cipőt viselünk. Hordjunk ha lehet 100%-os pamut zoknik, és hagyjuk a cipőnket legalább egy napot megszáradni.

Lábszag, lábgombák megelőzése 1

kiazott_labEsős időben kiázhat a lábunk ezért töröljük mindig szárazra, szárítsuk meg jól, használjunk hintőport. Amint tehetjük cseréljünk zokni és szárítsuk ki cipőnket. Mert a lábgombáknak kedvez a meleg és nyirkos környezet.

Ellőzük meg a bőr keményedést és a sarokrepedést

sarok_repedesItt a tavasz és az eddig titkolt láb gondjaink láthatóvá válnak szandálban. Íme pár tipp hogyan előzzük meg vagy kezeljük a bőr keményedést és a sarok repedést:

Fogyasszunk elegendő folyadékot a hidratáltság miatt.

Fürdés után használjunk hámlasztó készítményeket és habkövet.

Éjszakára kenjük be lábunkat hidratáló krémmel. Ismételjük meg többször.