Manikűr Pedikűr szakértő válaszol

Tedd fel te is láb és kéz ápolással kapcsolatos kérdéseidet :

Kérdések :

Szia, volna egy kérdésem.

A problémám az, hogy nehezen találok magamnak kényelmes cipőt. A hegyesebb orrú cipők szóba sem jöhetnek, mert nyomja a lábam kisujját, illetve a lábam nagyujjánál a "bütyök" részt. Emellett állandó vendég a sarokrepedés és bőrkeményedés.

Rendszeresen ápolom (lábfürdő, habkő, gyalu, balzsam), de még így se sokkal jobb.

Már unom, hogy nem tudok cipőt venni és fáj egy idő után a lábam.
Tudsz vele valamit kezdeni?

Köszönöm

Szia,

A bőrkeményedésed és a sarokrepedésed rendszeres pedikűrös kezeléssel orvosolható. A kezelés megkezdése előtt mindenképp javasolnék egy személyes láb diagnosztizálást. Addig is javasolnám hidratáló krémek olajok használatát esti lefekvés előtt. A cipő problémádra javaslom használj most már kapható szélesebb orrú nőiesebb és divatosabb cipőt.

Szia, beütöttem szandálban a körmöm és megvastagodott, gombás lett. Kaptam rá ecsetelőt azzal kenem.
Hétvégén esküvőbe kellene menjek és szeretném megkérdezni kilakkozhatom a körmöm?

Tartósan nem javasolnám a lakkozást mert a gombás körömnek gyógyulnia kell, lakk alatt nem szellőzik. Vágjuk sűrűn amennyire csak lehet, hogy minél hamarabb lenőjön a beteg köröm rész. A körmöt gombaölő szerekkel kezeljük az alatta lévő törmeléket mindig kaparjuk ki.

Kedves Erzsébet!
Sajnos valószínűleg benőtt a körmöm. Ami furcsa, hogy nem oldalt hanem a köröm ágy részen, és lehet hogy Ön nem fog tudni mit kezdeni vele. Nem gennyezik, egyenlőre nem piros, és nincsen szemmel láthatólag megduzzadva, nyomásra fáj, bizonyos fajta cipőkben nagyon fáj, van olyan amiben egyáltalán nem. Sztepptáncolok, a szteppcipő pedig elég kemény, sokat kell lábujjhegyen állni,spiccen és esetleg hathatott rá valamilyen módon ?.
Ezek alapján mit lehetne tenni? Köszönettel:
Andrea

Kedves Andrea,
A leírás alapján valószínűleg beüthette megnyomhatta a körmét és kezdeti körömágy gyulladása lehet. Vágja mindig rövidre a körmét vigyázzon ne üsse be ( egy darabig ha lehet hagyja ki a sztepp táncot), kamillás borogatást tegyen estére, használjon körömvirág krémet rá és hordjon kényelmes cipőt. Ha nem javulna a problémája javaslom hogy keressen fel egy orvost.
Üdv Böbe

Oldalak